Pre employment screening met het diis integriteit interview


Meer dan de helft van de bedrijven in Nederland krijgt te maken met fraude. De dader is vaak te vinden onder het eigen personeel. Ook zaken als diefstal en drank- of drugsmisbruik onder medewerkers zorgen steeds vaker voor onrust én financiële schade. Wist u dat er in Nederland elk jaar voor drie miljard euro aan fraude wordt gepleegd door eigen personeel? Het is dan ook verstandig om vooraf goed te bekijken wat voor personeel u aanneemt. Het Diis pre-employment interview ondersteunt u hierbij. Met deze digitale pre-employment screening kunt u snel analyseren of een potentiële kandidaat binnen uw organisatie past.

Met uw kennis en ervaring kunt u sollicitanten doorgaans goed inschatten. Toch is het vaak moeilijk om te achterhalen of iemand de waarheid spreekt, laat staan om te ontdekken of iemands normen en waarden aansluiten bij die van uw organisatie. Het pre-employment interview vormt hierbij een professionele ondersteuning.

Gratis testinterview?

Fraude, diefstal en financiële schade voorkomen? Neem dan contact op voor een gratis en vrijblijvend testinterview.

uw gegevens zijn veilig bij ons

Gelieve dit veld leeg te laten.

“Integriteit hangt nauw samen met de mate waarin iemand zich georganiseerd en doelgericht gedraagt en is dus een goede voorspeller van effectief werkgedrag.”Schmidt en Hunter

Hoe werkt diis pre employment screening?


Voordat u nieuw personeel aanneemt, vult de kandidaat online een vragenlijst in over onderwerpen als drankgebruik, diefstal, loyaliteit en eerlijkheid. Dit kan hij of zij gewoon achter de pc doen. Deze methode is effectiever dan een persoonlijk gesprek, want mensen voelen zich vrijer om eerlijk te antwoorden. Bovendien doorziet het systeem sociaal wenselijke antwoorden. Het pre-employment screening-interview neemt ongeveer 25 minuten in beslag. Direct na afloop worden de resultaten gebundeld in een helder rapport. Hiermee kunt u eenvoudig beoordelen of de sollicitant geschikt is voor uw organisatie.

Flexibel en vriendelijk systeem


De digitale vragenlijst van Diis behandelt een breed spectrum van onderwerpen. Bovendien kunt u eenvoudig vragen toevoegen. Deelnemers ervaren onze interviewmethode als prettig met afwisselende en uitdagende onderdelen. Ook mensen met weinig computerervaring kunnen prima met het systeem uit de voeten.

Waarom diis pre employment screening?

Het diis integriteit interview onderzoekt in- en doorstromend personeel o.a. op:

Loyaliteit en betrouwbaarheid

Drank-, drugsmisbruik en loonbeslag

Effectiever dan VOG, DSI, FAD, etc.

Voegt waarde toe aan de HRM afdeling